Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
Областната преброителна комисия във Видин отправя призив за включване на повече жители в електронното преброяване

Областната преброителна комисия във Видин отправя призив за включване на повече жители в електронното преброяване

Днес, под председателството на заместник областния управител Шишман Чаушев, се проведе заседание на Областната преброителна комисия, съобщиха от управата.

Заседанието бе свикано във връзка със стартиралото на 07.09.2021 г. Осемнадесето преброяване на населението и жилищния фонд в Република България. Участие взеха представители на: отдел „Статистически изследвания“ – Видин, Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване“ – Видин, Областна дирекция на МВР-Видин, Служба по геодезия, картография и кадастър – Видин, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Видин, Община Видин.

Заместник областният управител Шишман Чаушев откри заседанието и информира, че от името на областния управител Огнян Асенов са изпратени писма до кметовете на общините и е публикуван апел за включване на жителите в електронното преброяване. Г-н Чаушев акцентира на това, че комисията има за цел да подсигури безпроблемното протичане на Преброяване 2021 в областта.
„Както знаете, от 7 септември започна преброяването, като част от възникналите вчерашния ден технически проблеми в системата вече са отстранени, а по други все още се работи. Наша задача е да организираме и следим обхода с хартиени формуляри, който ще се проведе в периода 18 септември – 3 октомври“, каза секретарят на комисията Цветан Цветков. Той информира, че област Видин е разделена на 181 контролни райони, които включват 594 преброителни участъци. Ангажирани са 356 преброители и 92 контрольори, които са преминали обучения в съответната община. В момента тече процедура по подписване на договори и раздаване на преброителни материали. „Припомням, че участието в преброяването е задължително, като при отказ ще бъде наложена глоба. Обхода ще се осъществява при спазване на всички противоепидемични мерки“, допълни г-н Цветков и обобщи, че област Видин е в готовност за стартиране и успешно завършване на Преброяване 2021.

В случай на възникване на извънредна ситуация Областната преброителна комисия ще заседава отново.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder