В Испания разрешиха поставянето на трета доза ваксина срещу COVID-19

В Испания разрешиха поставянето на трета доза ваксина срещу COVID-19

След подробен анализ в Испания бе разрешено на хората в „ситуация на сериозна имуносупресия“, да получат трета доза от ваксина срещу COVID-19. Само през първата седмица на септември са ваксинирани повече от 102 000 души над 40-годишна възраст (102 175), отчете Министерството на здравеопазването. 73,56% от населението вече има пълна имунизация и се върви към новата цел, поставена от експертите – 90 % напълно ваксинирано население

Процесът на ваксинация продължава да напредва във всички автономни региони. Хората над 40-годишна възраст в страната са малко над 27 милиона души, от които 93% имат две дози от ваксината и само 7% (1 453 386 души) нямат нито една според данни на Министерството на здравеопазването.

Броят на новозаразените продължава да спада във всички възрастови групи и вече средно за страната е 144 души на 100 000 жители, като при 12-19 годишните е все още 215 на 100 хиляди, но ваксинацията при тях напредва бързо.

Плавното излизане от петата вълна на пандемията позволи на властите да започнат да разхлабват някои от мерките.

В Каталуния от петък отпадат ограниченията за събиране на повече от 10 души, а стадионите ще могат да запълнят до 40% от капацитета на публиката си. Разрешават се отново и масовите шествия в навечерието на националния празник на региона Диада.

Източник:БНР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder