МЗ: Няма основание допълнителните възнаграждения на работещите на първа линия в ЦСМП-Видин да не бъдат изплатени

МЗ: Няма основание допълнителните възнаграждения на работещите на първа линия в ЦСМП-Видин да не бъдат изплатени

Във връзка с информацията за неизплатени допълнителни възнаграждения за работа в условията на COVID-19 на работещите в ЦСМП-Видин, включително и на санитарите, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров поиска да му бъде докладвано защо въпросните възнаграждения не са изплатени. Няма основание допълнителните възнаграждения за работа на първа линия да не бъдат изплатени на служителите в спешния център и филиалите му, информират от Министерството на здравеопазването.

Преди две седмици директорът на центъра за спешна медицинска помощ д-р Станислав Поломски бе извикан в Министерството на здравеопазването, като му бяха дадени указания за методиката, по която трябва да бъдат изплатени възнагражденията на работещите на първа линия.

Причината за изпратената позиция от МЗ е започващата гладна стачка на работещи в ЦСМП – Видин“, заради неизплатени възнаграждения.

Припомняме, че за днес от 11,45 ч. във Видин е насрочена пресконференция по темата. В нея ще вземат участие Красимир Митов, председател на Национален синдикат „Защита“, д-р Иво Георгиев, председател на синдикат „Здравеопазване“ към Национален
синдикат „Защита“, медицински лица и работещи в ЦСМП -Видин, Кула, Белоградчик и Димово.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder