Удължават икономическите мерки за бизнеса в София до 31 декември

Удължават икономическите мерки за бизнеса в София до 31 декември

Столичният общински съвет прие да бъдат удължени мерките в подкрепа на бизнеса в София, който пострада вследствие на пандемията от COVID-19. Облекченията ще бъдат за ползватели на общински нежилищни имоти или обекти, намиращи се на територията на Столична община, и ще важат до края на годината.

Пълното освобождаване от задължението за заплащане на наем или обезщетение за ползване за наематели или ползватели по договори, сключени със Столична община/общински фирми, е при условие, че са преустановили изцяло дейността си. Обектите, които ползват допълнителен терен, общинска собственост за разполагане на маси и столове за консумация на открито, ще могат да заплащат предвидената за това такса с 50% намаление за периода 1 октомври – 31 декември.

Ако лицата, които не са осъществявали дейност в наетите обекти, вследствие на въведените противоепидемични мерки, са предплатили наемните вноски по сключените договори за периода на обявените противоепидемични мерки, внесените суми се приспадат за периода след отмяна на противоепидемичните мерки.

Общинските търговски дружества ще освободят изцяло от заплащането на наемна цена или дължимото обезщетение ползвателите на нежилищните имоти по договори за срока, през който са преустановили своята дейност, но не по-дълъг от 01.10.2021 г. до 31.12.2021 г.

При спад от 20% до 50% от оборота за съответния месец от периода 01.10.2021 г. – 31.12.2021 г., спрямо същия месец на 2019 г. – фиксираната отстъпка от наемната цена ще е от 20%.

При спад с над 50% от оборота за съответния месец от периода 01.10.2021 г. до 31.12.2021 г., спрямо същия месец на 2019 г. – фиксираната отстъпка от наемната цена е от 50%.

Продължава и подкрепата от страна на Столична община за събитията на открито. Предложението е сцените на открито в София да могат да функционират целогодишно, а сцените с подкрепата на Столична община – до приемане на „Календара на културните събития“ за 2022 г.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder