8000 снимки рекламират населените места по маршрута Дунав Ултра

8000 снимки рекламират населените места по маршрута Дунав Ултра

През последната седмица 150 колоездачи от България и Румъния изминаха веломаршрута “Дунав Ултра”, от гр. Видин до с. Дуранкулак с обща кауза – популяризиране на над 110 населени места – села и градове, откъдето преминава маршрутът.

 

През изминалия уикенд, с достигането на западната табела на с. Дуранкулак от колоездачките Галя Маринова и Таня Димова, официално приключи масовото изминаване на веломаршрут N1 в страната Дунав Ултра.

Преходът е индивидуално спортно-туристическо предизвикателство за велосипедисти-аматьори и начин да опознаят и популяризират региона по маршрута.

Най-подготвените участници си бяха поставили за цел да изминат 700-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, но основните групи изминаха разстоянието с график между 5 и 10 календарни дни. 

Най-бързият велосипедист по Дунав Ултра тази година беше Явор Данаилов, 27-годишния професионален адвокат от Севлиево, който достигна крайната точка на маршрута за рекордните 37 часа. Той бе радушно посрещнат от местни деца и приветстван на място от кметовете на с. Дурнакулак и на гр. Шабла.

Голям интерес предизвика участието на Евелин Евлогиев от видинското с. Гъмзово, който успя да измине целия маршрут за малко над 4 дни със стар модел велосипед “Балкан””.

Доайените на маршрута Никола Габровски, 77 год, и Петър Димитров, 73 год, успешно постигнаха поставените цели за изминаване на маршрута съответно – до 5 и до 7 дни. 

Близо 40 колоездачи от Румъния се включиха в “Дунав Ултра” тази година. Впечатлени от красотата по маршрута и топлото посрещане от местните на различни места, те се зарекоха да се върнат с приятели през следващата година.

В инициативата за популяризиране на населените места по маршрута, тази година се включиха и голям брой общини сред които: Община Оряхово, Община Долна Митрополия, Община Никопол, Община Белене, Община Две Могили, Община Силистра и Община Генерал Тошево. По този начин на различни места бяха издигнати специално изработени флагове, с имена на населени места, чийто снимки колоездачите споделяха в социалните мрежи. В допълнение общините организираха активности с участието на читалище и самодейни дейци, малки деца и ученици, а благодарение на усилията на всички партньори, населените места бяха отразени в социалните мрежи с над 8000 снимки. 

По този начин тази година веломаршрутът “Дунав Ултра” затвърди позицията си на веломаршрут №1 в България и има всички предпоставки да се наложи като най-популярен такъв на Балканите. 

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder