СДРУЖЕНИЕ „ПИЛИГРИМИ“ ФИНАЛИЗИРА ПРОЕКТ „НЕ НА АГРЕСИЯТА, ДА НА СПОРТА“

СДРУЖЕНИЕ „ПИЛИГРИМИ“ ФИНАЛИЗИРА ПРОЕКТ „НЕ НА АГРЕСИЯТА, ДА НА СПОРТА“

Със заключителна конференция, провела се на 10 септември в гр. София, сдружение „Пилигрими“ финализира дейностите по проект „НЕ на агресията, ДА на спорта“.

В рамките на 6 месеца екип от спортисти и психолози – специалисти в работата с младежи, и дигитални експерти работиха активно по въпроси, свързани с превенция на агресията сред младите хора на възраст 15-19 години. 

Дейностите на проекта включваха:

– съвместна работа на общественост, граждански организации и институции във връзка с анализ на актуалната ситуация, набелязване на конкретни мерки с краткосрочесн и дългосрочен план и интегриране на добри практики за ангажиране на свободното време на младите хора;

– ангажиране вниманието на младежите чрез присъствие в интернет и социалните мрежи, както и офлайн – в училище и публичното пространство;

– повишаване осведомеността на целевата група и обучение за изграждане на умения за разпознаване на агресивно поведение и за противодействие;

– презентиране ползите от спорта по атрактивен за младежите начин;

– въздействие върху поведенческите модели „отвън“ и „отвътре“.

Още със старта на проекта популярни личности подкрепика идеята и заедно с група младежи се превърнаха в проводници на идеята „Не на агресията – да на спорта“. Артистите Иво Аръков, Евелин Костова и Боряна Братоева, спортистите Емил Гъргоров и Венцислав Бонев, както и популярната в музикалните среди телевизионна водеща – Даяна Христова отправиха своите емоционални видео послания към младите хора. Младежите от своя страна отговориха на предизвикателството на сдружение „Пилигрими“ и взеха участие в конкурс, пресъздавайки чрез клип своите преживявания, чувства и мнение във връзка с агресията.

Повече от 200 участници от България се включиха в реализираните обучения в София и Видин.

 

А последователите на проекта в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube, както и потребителите на съдържанието на уебсайта notoaggression.eu, оформиха общност, надхвърляща 1500 младежи. За целия период на изпълнение, съветите на специалистите, образователните ресурси, видео съдържание и послания достигнаха чрез различни дигитални канали до повече от 30 000 души. 

Така чрез комбиниране от активности в онлайн и офлайн среда сдружение „Пилигрими“ реализира успешно основната цел на проекта „НЕ на агресията, ДА на спорта“ – повишаване на осведомеността на младите хора във връзка с актуалната тема за агресията и създаване на успешни модели за превенция чрез физически активен начин на живот.

Ние от сдружение „Пилигрими“ вярваме, че ефективността на резултатите зависи от постоянството на всеки един от нас, за това и след приключване на проекта ще продължим да работим за позитивната промяна и да надграждаме постигнатото. А младежите ще бъдат нашите посланици на идеята „НЕ на агресията, ДА на спорта“.

Този информационен материал е част от проект „НЕ на агресията, ДА на спорта“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, Направление 2 „Превенция на агресията сред младите хора (насилие, езика на омраза, дискриминация, расизъм и др.)“, съгласно Договор № 25-00-14/17.03.2021г. и номер по Проект – НПИМД- H2-T3-068/2021 Изпъляван от Сдружение „Пилигрими“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder