Стартира съвместна акция на полицията и община Враца в кв. „Кулата“  (Снимки)

Стартира съвместна акция на полицията и община Враца в кв. „Кулата“ (Снимки)

По инициатива на Община Враца и Областната дирекция на полицията, от днес стартира съвместна акция във вилната зона на кв. „Кулата“ в града.

Причините са множеството сигнали за нарушаване на обществения ред и действащата нормативна уредба, съобщават от общинската пресслужба.

В първия ден от инспекцията всяко едно домакинство бе анкетирано, за да бъде установен социално-икономическият и образователен статус на лицата. Фокусът бе съсредоточен върху децата в риск, които са застрашени от отпадане от образователната система.
Експертите от строителната дирекция на Община Враца извършват проверки и за незаконно строителство.
След обобщаване на информацията ще бъдат изготвени индивидуални планове за работа с всяко едно семейство. Експертите ще проведат консултации, на които да се обсъдят с живущите възможностите за обучение, подобряване на здравния статус, както и включването им в пазара на труда.
Основната цел е предотвратяване на недобросъвестните действия от страна на живущите в района, подобрени условия на живот и насърчаването на трудовата заетост.
Акцията обхваща живущите на ул. „Лозарска“ и местностите „Новоселска“ и „Пищикова“. Мултидисциплинарният екип е ръководен от заместник-кмета инж. Цветан Стойчков, а в него са включени: звено „Инспекторат“, експерти от строителната дирекция, служители на полицията, представители на „Социално подпомагане“, „Бюро по труда“ и Регионално управление на образованието, регионалната структура на Български червен кръст, Младежкия център, пълномощникът на кв. „Кулата“ – Даниела Чобанова и представители на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder