Кирил Петков готов да бъде премиер, но не на всяка цена

Кирил Петков готов да бъде премиер, но не на всяка цена

Бившият икономически министър в служебния кабинет и лидер на „Продължаваме промяната” Кирил Петков даде заявка за готовност да поеме отговорността да бъде премиер, ако се стигне дотам след изборите на 14 ноември. Но с уточнението, че не би го поставял като условие при бъдещи преговори.

„Ние не държим всичко да е от нас, а най-добрите капацитети да са министри. Ние ще седем на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят и ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация. Аз бих поел тази отговорност да стана премиер, но не бих поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат. Трябва да спрем с идеята едни наши хора на едни позиции. Ние няма да спънем по име никого, ако усетим, че е по-добър капацитет от нас. Време е да вкараме експертиза и знания и държавата да тръгне напред”, заяви Петков пред NOVA.

По думите му бъдещото управление ще е коалиционно.

„Ние не влизаме в политиката с его, слагаме интереса над нашите лични чувства, това, че са ни обиждали за фирми в парламента е отделно, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от ИТН“, каза Петков.

Кирил Петков коментира и части от програмата на новата си партия.

„КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза той.
Според „Продължаваме промяната” данъците не трябва да се пипат. Те се обявяват и за смяната на главния прокурор.

„Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си”, каза Петков.
Кадър/източник:Nova

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder