Нова акция на Пътна полиция

Нова акция на Пътна полиция

Децата, загинали при пътнотранспортни произшествия през юли и август т.г., са 18 – с 12 повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщи инспектор Мария Ботева от ГД „Национална полиция“ на брифинг по повод на започваща акция на Пътна полиция.

Загиналите деца – от януари до септември – са 28, като за същия период на 2020 г. са 13, а за 2019 г. – 23. Ранените са над 700 за всяка от трите години.

През юли и август е имало над 750 спецоперации, като всичките те били с цел да осигурят безопасно придвижване на децата.
Униформените са установили 134 900 нарушения, като по-голямата част от тях са извършени от шофьори. Случаите с установен алкохол в кръвта са около 800, предимство на пешеходец е отнето в близо 400 случая. Установени са повече от 700 неправоспособни водачи и над 4000 случая на неизползване на предпазен колан. Пътниците без обезопасителни средства са над 1600, пешеходците – над 1300. Електронните фишове са над 140 000, а проверените водачи на автобуси – повече от 470

От вчера до 11 октомври е в сила и нова акция на Пътна полиция. Тя е насочена към сигурността на пешеходците и пътниците в автомобилите, към обезопасителните колани и каските. Униформените ще следят дори за колани на задната седалка.

Една от целите на пътните полицаи е да има явно полицейско присъствие в часовете, в които учебните занятия започват и свършват, за да могат да подпомагат движението и да наказват при нарушения. А до края на декември ще има и разяснителна кампания сред учители и обучители за ангажиментите на придружителите на групи деца за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder