Топ вести
Иззеха 40 кг листна маса канабис и 75 растения от същата култура във Видинско (Снимки)

Иззеха 40 кг листна маса канабис и 75 растения от същата култура във Видинско (Снимки)

Разследващите иззели почти 40 кг свежа листна маса канабис и 75 растения от същата култура.

Действията били предприети в хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона.

В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, общ. Димово, служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия, съобщиха от полицията. Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест.

В района, в близост до реката, криминалисти установили конопени насаждения – 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса индикирала на канабис.

Двамата видинчани били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на РУ-Белоградчик досъдебно производство.

През последните седмици, на територията на област Видин (Протопопинци, Делейна и Шишенци), служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина. Продължават активните действия на видинската полиция по линия „наркотици“.


Снимки:МВР-Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder