Топ вести
Протестиращи нападнаха просветния министър и блокираха центъра на София

Протестиращи нападнаха просветния министър и блокираха центъра на София

Няколко протеста се проведоха в центъра на София и блокираха района на триъгълника на властта. Стигна се и до напрежение и нападение на просветния министър Николай Денков, предаде Nova.

Първоначално обстановката беше много спокойна и точно в 12:00 ч. пред Здравното министерство се събраха лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна и COVID отделенията в болниците. Те бяха заявили още отдавна своя протест за днес. Поводът за недоволството им – издадена, според синдиката неясна, Заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, което водело до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещи от тях. Това създава напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците и по думите на протестиращите, много спешни отделения в страната изнемогват.

Към протеста пред Здравното министерство се присъединиха и други групи – противници на ваксинирането, както и такива срещу новите COVID мерки, които ще влязат в цялата страна от утре, а също и с искане за отмяна на „зеления“ сертификат и за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров.

След това всички протестиращи се събраха пред сградата на Министерския съвет, където беше блокирано и движението в района на триъгълника на властта.

Стигна се до напрежение. По-рано днес протестиращи нападнаха министъра на образованието и науката проф. Николай Денков в центъра на София.

Инцидентът е станал на излизане от подлеза към президентството. Министърът е бил пресрещнат от активисти на политическа партия, които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди, посочиха от МОН.


След намеса на полицията, Николай Денков е отведен в посока сградата на Образователното министерство.

„Срещу министъра не е извършено физическо посегателство. Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма“, допълниха от министерството.

Снимка:БГНЕС

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder