Хората с антитела не влизат в категорията  за „зелен сертификат“ за COVID-19

Хората с антитела не влизат в категорията за „зелен сертификат“ за COVID-19

Около 60-70% от медиците вече са имунизирани. Останалите, които нямат ваксина, от утре ще се тестват и ще работят след представяне на „зелен сертификат“. Изказването на заместник-министъра на здравеопазването Александър Златанов са цитирани на фейсбук страницата на МЗ.

„За работещите в социалните домове смятаме да бъдем безкомпромисни, защото възрастните хора са изключително рискова група. Около 50% от служителите в социалните домове са ваксинирани. Тези, които нямат ваксина, смятаме да се тестват поне два пъти седмично, за да имат правото да работят в тази среда“, допълва Златанов и още: „От задължението за представяне на „зелен сертификат“ за учителите се отказахме, защото министърът на образованието поиска малка отсрочка от 15 дни. Това е приемлива отстъпка, която не носи епидемичен риск. До 50% от учителите вече са имунизирани. Според заболеваемостта на конкретната община ще се взема решение за преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение“.

Златанов пояснява, че наличието на антитела не означава, че може да се получи „зелен сертификат“. Не е възможно да се контролират всички обекти по едно и също време за това дали хората влизат със „зелен сертификат“. От МЗ разчитат на самосъзнанието на хората.

90-95% от хоспитализираните и починалите са неваксинирани.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder