Във Видин организират протест срещу зеления сертификат

Във Видин организират протест срещу зеления сертификат

Във Видин се организира граждански протест срещу противоепидемичните мерки и медицинският сертификат.

Митингът е насрочен за 23.10.2021 г., в 11:00 ч. А организатори са Гражданска инициатива „Свобода за всеки – права и свободи“, граждански и партийни организации.

Според иницияторите на протеста, мерките са противоконституционни и незаконни. Според тях въвеждането на зеления сертификат за редица дейности е дискриминация.
Протестът ще приеме Декларация, с която се настоява за незабавна и безусловна отмяна на всякаква дискриминация чрез „медицински заповеди“ и „противоепидемични мерки“ включително антихуманният „сертификат“ като нищожни, непораждащи правно действие и противоречащи на Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека, информират още организаторите.

Припомняме, че от днес влезе в сила изискването за зелен сертификат за всички дейности на закрито. Това са: кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, магазини тип МОЛ, магазини над 300 кв. м., фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни за занимания на граждани, заведенията за хранене и хотелите по смисъла на член 124 от Закона за туризма. В хранителните магазини няма да се изисква зелен сертификат.

Заради голямо недоволство и протести срещу въвеждането на новите мерки, днес здравните власти обявиха няколко дни отсрочка във връзка с влязлото в сила изискване на зелен Covid сертификат.

До неделя – 24 октомври, включително, няма да бъдат налагани глоби, а само ще бъдат издавани предписания. Там, където вече има наложени глоби, те ще бъдат отменени, заяви днес на брифинг министър Стойчо Кацаров.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder