Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат на протест в Силистра

Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат на протест в Силистра

В Силистра на протест по обед излизат ресторантьори и собственици на фитнес зали заради действията на здравните власти с цел ограничаване разпространението на коронавируса, пише БНР.

Демонстрацията, организирана от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, на Българската асоциация на заведенията и на собствениците на фитнес зали в Силистра, не е против зелените сертификати.

Не сме против сертификатите и ваксинирането, обяви Милен Делийски, представител на една от асоциациите в Силистра, а против неспазените ангажименти от страна на Министерство на здравеопазването, допълни той.

„Говориха или пълен локдаун, или да бъдат изискани тези зелени сертификати, но не само за заведения, фитнеси, концертни зали, театри и молове, а и за много други места, както е в Европа, на повечето места на закрито да се изисква този зелен сертификат. А не нашият бизнес отново да е жертва на тези мерки“.

Очаква се още в неделя собственици на заведения да затворят за неопределено време. Споделят мнението, че летните месеци е трябвало да бъдат гратисен период, за да се реагира навременно и адекватно.

Снимката е илюстративна

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder