Във Видин протестираха срещу зеления сертификат

Във Видин протестираха срещу зеления сертификат

Във Видин протестираха срещу зеления сертификат и мерките наложени в страната срещу коронавируса.

Вчера, недоволни се събраха на площад „Бдинци“ пред общината. Организатори са Гражданска инициатива „Свобода за всеки – права и свободи“, граждански и партийни организации.

Според иницияторите на протеста, мерките са противоконституционни и незаконни. Според тях въвеждането на зеления сертификат за редица дейности е дискриминация.

Зелен сертификат ще се изисква за всички дейности на закрито. Това са: кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, магазини тип МОЛ, магазини над 300 кв. м., фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни за занимания на граждани, заведенията за хранене и хотелите по смисъла на член 124 от Закона за туризма. В хранителните магазини няма да се изисква зелен сертификат.

Сертификатът влезе в сила на 21 октомври. Здравните власти направиха отсрочка до неделя – 24 октомври, включително. Няма да бъдат налагани глоби, а само ще бъдат издавани предписания. Там, където вече има наложени глоби, те ще бъдат отменени.

Същевременно днес, държавният глава свиква среща с министрите от служебния кабинет за да обсъдят ситуацията с разпространението на вируса. Болниците са пълни, няма места, а в някои градове като Видин липсва и персонал.

Служебното правителство не изключва налагането на пълен локдаун.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder