Нови правила за влизане с въздушен транспорт в САЩ са в сила от 8 ноември

Нови правила за влизане с въздушен транспорт в САЩ са в сила от 8 ноември

Американските власти обявиха нови правила за влизане с въздушен транспорт в САЩ, считано от 8 ноември, като отпадат досегашните териториални ограничения, основани на престоя или преминаването на пътниците през определени държави в последните 14 дни.

По информация на посолството ни във Вашингтон всички чуждестранни граждани, които пристигат по въздух, ще е необходимо да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 с ваксина, одобрена за постоянна или извънредна употреба от Агенцията по храни и лекарства на САЩ или от Световната здравна организация. Към 25 октомври  този списък включва ваксините на: Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen/J&J, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, Sinovac.

Документът – доказателство за пълна ваксинация трябва да бъде представен още преди качването на борда на самолета.

Пътниците ще трябва да представят на авиокомпанията преди излитането и негативен резултат от вид NAAT тест (вкл. PCR) или антигенен тест за наличие на вируса SARS-Cov-2, направен не повече от три дни преди първия полет.

Децата и младежите от 2 до 18-годишна възраст са освободени от изискването за ваксинация, но не и от изискването за представяне на тест.
Сред освободените от изискването за ваксинация са и притежателите на визи тип А-1, А-2, С-2, С-3, Е-1, G-1, G-2, G-3, G-4, от NATO-1 до NATO-4 и NATO-6, както и служителите на ООН. Те обаче ще следва да представят на авиокомпанията тест, направен до един ден преди полета, както и доказателства за насрочено тестване и за осигурено място на карантиниране (до излизането на резултата от теста) след пристигането в САЩ. В случай че предвиждат престоят им в САЩ да надхвърли два месеца, ще са длъжни да представят и доказателства за насрочена в 60-дневен срок от пристигането им ваксинация срещу COVID-19.

Изключение от изискването за ваксинация има и за гражданите, които не могат да бъдат ваксинирани поради медицински противопоказания, или идват от държави с обективен недостиг на ваксини, включени в списък на СЗО.

Гражданите на САЩ и постоянно пребиваващите чужденци, които не са ваксинирани, следва да представят на авиокомпанията негативен резултат от тест за наличие на вируса SARS-Cov-2, направен не повече от един ден преди първия полет.

Правилата за влизане през сухопътните граници в САЩ ще бъдат изменени с отделен акт.

Повече информация за признатите от властите в САЩ ваксини, както и за възможните комбинации от ваксини може да откриете тук:

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel/travel-assessment/foreign-vaccine.html

На следния уеб сайт може да проверите приложимите спрямо Вас изисквания за пътуване до САЩ – https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel/travel-assessment/foreign-vaccine.html.


 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder