Във Видин излизат отново на протест срещу мерките в страната и зеления сертификат

Във Видин излизат отново на протест срещу мерките в страната и зеления сертификат

Гражданският протест във Видин, който бе насрочен за 23.10.2021 г., бе забранен от кмета на община Видин.

Заповедта бе обжалвана незабавно и на 25.10.2021 г. съдът във Видин отмени забраната, целяща ограничаването на основните права на събрания и изразяване, присъщи за едно демократично общество. С оглед на това развитие, „забраненият“ протест бе пренасрочен.

На 31.10.2021 г., от 11:00 ч. във Видин, на площад „Бдинци“, се организира и ще се проведе граждански протест срещу противоепидемичните мерки и зеления сертификат.

Организатори са Гражданска инициатива „Свобода за всеки – права и свободи“ и ПП „Възраждане“, както и други граждански и партийни организации.

Мотивите на организаторите на протеста са, че заповедите на министъра, с които се въвеждат тези мерки, и конкретно тази от 19.10.2021 г., са постановени в нарушение на редица закони, Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека, а именно: правото на телесна автономия и лична неприкосновеност, забраната за дискриминация, правото на труд, правото на събрания на закрито без разрешение от властите, правото на човешко достойнство, забраната за принудително въвличане в медицински експерименти и други. На протеста ще бъдат представени позиции за това, че с еднолична заповед на министър, не може да се отменят основни, неотменими и конституционно гарантирани човешки права. Протестът ще приеме Декларация, с която се настоява за незабавна и безусловна отмяна на всякаква дискриминация чрез медицински заповеди и противоепидемични мерки, непораждащи правно действие и противоречащи на Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder