Общинското предприятие по чистота във Видин залага на машинно събиране на падналите есенни листа

Общинското предприятие по чистота във Видин залага на машинно събиране на падналите есенни листа

За тази цел се използват моторни духалки и мотометачки, като за извозването на събраната шума са на разположение и сметосъбиращи камиони. Директорът на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ Емилиян Евтимов информира, че този метод се прилага от миналата година и се оказва ефективен.

С духалките се събират листата от тревните площи на големи купчини, а с камиона се компресират и извозват до регионалното депо. С един курс могат да се превозят 7 тона шума, а ако се използват самосвали, те побират най-много 500-600 кг и се получава голям разход на гориво. Планира се сметосъбиращи камиони да извозват листата не само от парковете, но и на територията на целия град. С мотометачките се преминава по главните пътни артерии. През миналата седмица от общинското предприятие предприемат акция за събиране на шумата и през нощта, като се работи от 22 часа до 6 часа. Целта е да се почисти Синята зона, натоварените улици, където през деня има автомобили.
Емилиян Евтимов съобщи, че през последните няколко дни са зачестили вандалските прояви. Има доста счупени кошчета за битови отпадъци в парк „Рова“, откраднати са цветя от алеята пред Паметника на свободата в Крайдунавския парк, както и кашпи пред Речната гара. Той призова гражданите, в случай че станат свидетели на подобни вандалски прояви, да подават сигнали в Центъра за административни услуги на Община Видин.


Общински пресцентър

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder