Топ вести
24.01.2022 - Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“
24.01.2022 - 2,5 % лихва за кредити от ДФЗ за инвестиции в селското стопанство
24.01.2022 - Министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността
24.01.2022 - 860 машини обработват републиканските пътища
24.01.2022 - НОИ изплаща еднократната добавка от 75 лева на 694 643 пенсионери от 1 февруари
24.01.2022 - Министър Събев се среща с колегите си от Северна Македония, Турция и Румъния за по-бързото придвижване на пътници и товари
24.01.2022 - Районен съд – Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“ условно ученик в 12 клас
24.01.2022 - Системното място на НИМХ е там, където се използва неговата експертиза
24.01.2022 - МИНИСТЪР АТАНАСОВ: „ГОЛЯМАТА КАРТИНА ЩЕ Е НА ФОКУС, ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СВЪРШИМ РАБОТА, КОЯТО ДА СЪЗДАДЕ ЕДНА СТАБИЛНА ОСНОВА“
24.01.2022 - УЧЕНИЦИТЕ В СОФИЯ, ОБЛАСТИТЕ БУРГАС И БЛАГОЕВГРАД ЩЕ УЧАТ ОНЛАЙН ОТ ДНЕС
Съвместно изявление на многостранната работна група на лидерите за мащабиране на инструментите за COVID-19

Съвместно изявление на многостранната работна група на лидерите за мащабиране на инструментите за COVID-19

Ръководителите на Международния валутен фонд, Групата на Световната банка, Световната здравна организация и Световната търговска организация проведоха на 9 ноември 2-ри консултации на високо ниво с изпълнителните директори на водещи компании за производство на ваксини срещу COVID-19. На срещата всички участници се споразумяха за спешността на доставянето на повече дози ваксини в страни с ниски доходи, където по-малко от 2,5% от населението е напълно ваксинирано.
Целта на срещата беше да се определи как да се осигури по-справедливо разпределение на ваксините и всички участници се ангажираха да продължат да работят заедно, за да получат по-голяма яснота относно даренията, размяната на ваксини и графиците за доставка, така че разпространението на животоспасяващите ваксини да бъде по-ефективно насочени към най-нуждаещите се страни.
Срещата на многостранната работна група на лидерите по COVID-19 се основава на техническа работа, предприета от мултидисциплинарни екипи през месеците септември и октомври.
По време на консултациите ръководителите на четирите организации и главните изпълнителни директори също разгледаха как най-добре да се справят с проблемите, свързани с търговията; как да подобрим процеса на дарение; какви допълнителни стъпки са необходими, за да се постигне целта за ваксиниране от 40% от хората във всички страни до края на годината; и как да се подобри прозрачността и споделянето на данни с таблото за прогнозиране на доставките на ваксини на МВФ-СЗО и Многостранната работна група за лидери, изискващо тясно сътрудничество между производители, правителства и COVAX за подобрена видимост на графиците за доставка, особено за дарените дози.
Обсъдена беше и перспективата за 2022 г., като се фокусира върху диверсификацията на производството в различните региони, както и засилване на сътрудничеството за постигане на глобалната цел за ваксиниране на 70% от населението на всички страни до средата на годината. Групата призна напредъка в диверсификацията на производството с нови партньорства в множество региони на развиващи се страни и подчерта необходимостта от продължаване на укрепването на подобно производствено сътрудничество.
Ръководителите на организациите насърчиха всички правителства на Г-20 да се присъединят към усилията за постигане на целта за ваксиниране от 40% до края на 2021 г., като позволи на производителите да дадат приоритет на договорите COVAX и African Vaccine Acquisition Trust (AVAT); рационализиране на даренията за COVAX и обещаване на повече дози; проучване на възможностите за ефективни размяна на ваксини с COVAX и AVAT; и премахване на ограниченията за износ на ваксини и техните суровини.

Към днешна дата 51,2% от световното население е получило поне една доза ваксина срещу COVID-19. В световен мащаб са приложени 7,34 милиарда дози, а 28,14 милиона сега се прилагат всеки ден. Само 4,2% от хората в страните с ниски доходи са получили поне една доза. /https://ourworldindata.org/covid-vaccinations/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder