Лидерът на „Да, България“ подава оставка като лидер на партията

Лидерът на „Да, България“ подава оставка като лидер на партията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и цялото ръководство на партията подават оставка. Това обяви самият Иванов във Facebook.
„На Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът, който постигнахме на парламентарния вот в неделя, е изключително лош. Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила“, заяви Иванов.
„След като почна да става по-ясна картината на резултатите от изборите, които бяха проведени вчера и конкретно нашия резултат – на „Демократична България“, ние започнахме да правим анализ и оценка на този резултат. Днес проведохме Изпълнителен съвет на „Да, България“ и аз говоря в качеството си на лидер на „Да, България“. На този Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът е изключително лош. Той показва много сериозно отстъпление спрямо резултатите, които бяхме постигнали както на изборите на 11 юли, така и на пролетните избори – на 4 април“, допълни още Христо Иванов.
„Демократична България е коалиция, в която инвестирахме всички заедно с ДСБ и колегите от „Зелено движение“ като инструмент на трайно представителство. Никой обаче друг обаче не се заема за трайно представителство на демократичната общност. Призовавам да пазим инструмента, защото знам какво костваше на всеки. Благодаря на колегите Атанас Атанас, Владислав Панев и Борислав Сандов заради мъдростта и труда, отдадеността, с която заедно работихме. В крайна сметка мисля, че най-голям дял от отговорността се пада на мен“, каза Христо Иванов.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder