Денят на балотажа в област Видин започна в спокойна обстановка

Денят на балотажа в област Видин започна в спокойна обстановка

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България започна спокойно, през изминалата нощ в региона няма регистрирани нарушения на обществения ред.

Всички секционни избирателни комисии (СИК) се охраняват от служители на Министерството на вътрешните работи. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от СИК в РИК.

Оперативният щаб на ОДМВР-Видин работи в постоянна комуникация с институциите, ангажирани в изборния процес. Продължава прилагането на всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, могат да се подават на тел. 112, на денонощната линия 02/90 112 98, e-mail: izbori2021@mvr.bg, както и на място в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин и звената в РУ-Белоградчик и РУ-Кула, ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност.
Днес, гишетата в паспортните служби ще работят до 19.00 часа, служителите ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder