Задържан е издирваният въоръжен мъж от с. Сърница

Задържан е издирваният въоръжен мъж от с. Сърница

Случаят започва с битов скандал между две семейства по повод междусъседски спорове относно отглежданите от тях животни. По време на конфликта 55-годишният криминално проявен мъж заплашва членовете на другото семейство с огнестрелно оръжие, впоследствие наранява с нож една жена, бяга и се укрива в близката местност, поясни главният секретар на МВР. Пристигналите на място полицаи опитват да го задържат през нощта, при което мъжът открива стрелба. С оглед на обстоятелствата, че е тъмно и съществува риск за живота и здравето на служителите и гражданите, активните мероприятия по установяването и задържането му бяха предприети рано тази сутрин в светлата част на денонощието. За целта целият регион беше обезпечен и блокиран, а населението бе своевременно информирано за провеждащата се спецакция.

Около 15 часа днес, на територията на  Кърджалийска област, издирваният заплашил с оръжие местен жител, който своевременно подал сигнал към полицейските служители и благодарение на адекватната му реакция извършителят е задържан, въпреки оказаната съпротива.  До момента са установени две незаконно притежавани от него огнестрелни оръжия, които са иззети заедно с ножа, посочи още гл. комисар Петър Тодоров.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, като разследването продължава и в насока заплаха за убийство. И към настоящия момент текат интензивни процесуално-следствени действия– огледи, разпити на свидетели; назначени са съответните експертизи. На по-късен етап, след анализ на всички събрани доказателства, ще се прецени дали обвинението ще прерасне в по-тежко, а именно за опит за убийство, уточни  районният прокурор на Хасково Румен Сираков.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder