Национално онлайн куиз състезание събра най-добрите куиз маняци с помощта на 5G лайвстрийм

Национално онлайн куиз състезание събра най-добрите куиз маняци с помощта на 5G лайвстрийм

 Дъблин, Шотландия 1791 г. Един ексцентричен собственик на градски театър решава, че може да завладее умовете на своите съграждани, като им разпространи напълно несъществуваща дума и то за по-малко от 48 часа – или поне за толкова е била уговорката. Ричард Дейли, както е известно името на джентълмена, чийто маркетингов ход спокойно може да бъде изучаван в учебниците по Икономика, се хваща на бас със своите незнайни, но верни приятели, че ще измисли дума, която ще стане толкова популярна и жаргонна в речния град, че след два дни всеки ще я повтаря безцелно –  така се и случва. Мистър Дейли заръчва на група деца да нашарят стените на сградите из цялата ирландска столица, с незнайната до тогава дума Куиз (Quiz).

Историите около осъмналия в рисунки източен град се губят, но едно е ясно – Ричард Дейли спечелва не само уважението, но и парите на своите приятели, защото за по-малко от 48 часа цял Дъблин не спира да търси историята и значението на странната и появила се от нищото дума.

Днес, толкова години по-късно, думата куиз все още няма своето точно определение, но вече със сигурност се знае, че се свързва с провеждането на умствено ангажиращите ни  игри, в които най-бързите и точни отговори носят отличия за участващите. У нас манията по тези игри не е от скоро, благодарение на телевизионни предавания като “Минута е много”, “Стани богат” и “Последният печели”.

В тях куизърите смело застават пред малкия екран, за да покажат на многобройните зрители своите вещи познания по множество теми и въпроси – история, музика, химия, физика, спорт, биология, математика и още куп други сфери изпитват до краен предел възможностите на участващите, които за кратко време трябва да отговорят правилно на зададения въпрос.

Миналият уикенд обаче всички любители и професионалисти в куиз средите имаха възможността да опитат едно ново изживяване, благодарение на Теленор България и техния национален онлайн куиз “Игри на ума”. Състезанието се отличава с това, че цялото му провеждане се осъществява чрез стрийм на живо, благодарение на 5G мрежата на оператора, което означава само едно – супер качество на видеото и никакво времезакъснение за всички ползватели на мрежата от ново поколение.

Първият етап от надпреварата събра повече от 500 участници, които премериха сили в седем кръга, като всеки един от тях съдържаше по седем въпроса с различна тематика. Най-предизвикателните категории за онлайн куизърите се оказаха география и кулинария.

Този уикенд 5 декември обаче играта продължава с втори кръг където известният шоумен Николаос Цитиридис, който съчетава разнородни артистични таланти и умения с истинско майсторство в хумора, отново ще преведе участниците през дебрите на куиз състезанията. Тримата състезатели, показали най-добри резултати ще се изправят срещу многократния куиз победител Мартин Иванов, който включва в своята професионална визитка – три победи в предаването “Минута е много”, участие в “Стани богат” и феноменалните 18 поредни победи в телевизионния формат “Последният печели”.

Според Мартин, такъв тип провеждане на куиз състезание в България досега не се е случвало, и това е едно ново и любопитно предизвикателство, пред което имат честта да се изправят всички участници. Разбира се, механиката на играта остава същата, но предимствата, които 5G мрежата предлага за осъществяването на това събитие, ще направи играта ще по-интересна, бърза и точна, което определено ще се хареса на всички зрители.  Той очаква на финалите да се сблъска с ожесточена конкуренция, защото куиз средите в България набират все по-голяма популярност през последните години. Победителите вече са известни, а наградите, които отнесоха у дома след първия кръг са наистина впечатляващи – iPhone 13 5G, Poco F3 5G, XIAOMI MI 11 Lite 5G и още няколко страхотни смарт джаджи, радват знаещите участници в топ 6.

Зрелищните финални битки в онлайн куиза “Игри на ума”, тепърва предстоят. Можете да наблюдавате тук. И да не изпускате една надпревара, която обещава вълнуващ развой, много динамика и напрежение, което със сигурност ще може да се усети и през екрана, благодарение на 5G стриймването на събитието и вещите познания на Мартин Иванов.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder