Двама младежи са задържани във връзка с тежко криминално деяние в Своге

Двама младежи са задържани във връзка с тежко криминално деяние в Своге

Вчера в РУ – Своге постъпил сигнал от 21-годишен жител на с. Реброво, че за времето от 4 до 13 часа на 1 януари, в къща в Своге, чрез употреба на сила и заплашване, е бил противозаконно лишен от свобода. В хода на предприетите първоначални действия по разследването е изяснено, че пострадалият е празнувал настъпването на новата година в компанията на други младежи. Към 4 часа сутринта бил завързан от тях и му бил нанесен побой. Последвало телефонно обаждане до майката на потърпевшия, при което един от извършителите се представил за кредитор и изискал от жената определена парична сума, дължима според него от сина й, която да предаде в района на жп гарата. След получаването на парите, младият мъж бил освободен. Според заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза му е била причинена лека телесна повреда.

В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване на въпросния адрес, където открили и иззели веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпно деяние.

Младежите са били четирима, а двама са задържани за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по пълното му документиране продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Своге.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder