Областният управител Любен Иванов върна решенията на Общински съвет Видин за увеличаване на местните данъци и такси и за цените на предлаганите услуги от общината

Областният управител Любен Иванов върна решенията на Общински съвет Видин за увеличаване на местните данъци и такси и за цените на предлаганите услуги от общината

Днес, 11.01.2022 година, Областният управител на област Видин Любен Иванов върна на Общински съвет Видин решенията му за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба на Общински съвет Видин за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и Наредба на Общински съвет Видин за определяне размера на местните данъци като незаконосъобразни.

Още при встъпването си в длъжност Областният управител Любен Иванов заяви категорично, че основната му цел е повишаване на жизнения стандарт на населението и спазване на законността. Върнатите нормативни актове освен, че са приети в нарушение на основни законови правила, нарушават и принципа на справедливостта като мярка в отношенията властимащи – население.

В ситуацията на пандемия и свързаните с нея нормативни и естествени рестрикции е недопустимо повишаването на данъчното бреме на гражданите, на малкия и среден бизнес в размера, който е предвиден от Община Видин. Действително има нужда от повишаване на данъците, но същото следва да бъде извършено постепенно в продължение на няколко години.

Областният управител препоръчва Общински съвет Видин за в бъдеще стриктно да спазва законите на Република България и да се съобразява със законните интереси на гражданите.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder