МИНИСТЪР АТАНАСОВ: „ГОЛЯМАТА КАРТИНА ЩЕ Е НА ФОКУС, ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СВЪРШИМ РАБОТА, КОЯТО ДА СЪЗДАДЕ ЕДНА СТАБИЛНА ОСНОВА“

МИНИСТЪР АТАНАСОВ: „ГОЛЯМАТА КАРТИНА ЩЕ Е НА ФОКУС, ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СВЪРШИМ РАБОТА, КОЯТО ДА СЪЗДАДЕ ЕДНА СТАБИЛНА ОСНОВА“

„Голямата картина ще е на фокус, защото искаме да свършим работа, която да създаде една стабилна основа“. Това сподели по време на разговора си със Светослав Иванов в студиото на „120 минути“ на БТВ Атанас Атанасов за приоритетите в работата си като министър на културата. Той посочи, че достъпът до култура е сред най-съкровените му цели, като уточни, че за него е важно от най-ранна възраст децата да имат досег с изкуството.

По думите на министър Атанасов добрият министър на културата трябва по-скоро да притежава добри мениджърски умения, отколкото да е на върха на изкуството в определена сфера.

Министър Атанасов разкри, че за времето, в което е начело на Министерството на културата, е открил множество забавени жалби и преписки, проблеми, натрупани в годините, включително неуредици, свързани с Национален фонд „Култура“. „Министерството трябва да е място, което решава проблемите, а не да е пречка“, категоричен бе министър Атанасов. По време на разговора бяха засегнати ключови теми, като участието на страната ни във Венецианското биенале за изкуство, финансирането за българското кино, реформите в сценичните изкуства, опазването на културното ни наследство, заплащането на творците.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder