Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно

Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно

Президентът на Иран Ебрахим Раиси каза вчера, че постигането на споразумение със САЩ относно ядрената сделка със световните сили е възможно, ако санкциите срещу Техеран бъдат вдигнати, предаде БТА.
„Ако страните са готови да вдигнат деспотичните санкции, е напълно възможно да бъде постигнато всякакво споразумение“, каза той в предаване на живо по иранската телевизия.
Ден по-рано външният министър на Иран Хосейн Абдолахиан изрази готовността на Техеран да започне преки преговори с Вашингтон относно иранската ядрена програма, ако е необходимо да бъде постигнато удовлетворяващо споразумение.

Заместник-специалният пратеник на САЩ за Иран, Ричард Нефил  и двама други дипломати напуснаха екипа, преговарящ за възобновяването на ядреното споразумение с Техеран

Заместник-специалният пратеник на САЩ за Иран, Ричард Нефил  и двама други дипломати напуснаха екипа, преговарящ за възобновяването на ядреното споразумение с Техеран, след като молбите им екипът на Байдън да заеме по-твърда линия останаха глухи. Нефил беше водещ член на екипа, който договори първоначалната сделка от 2015 г., след като изигра ключова роля в разработването на санкции, наложени на Иран. Сега той и колегите му са навън, настоявайки за по-строги отговори на САЩ, след като Техеран миналия месец оттегли почти всички отстъпки, които беше направил през предишните месеци.
Вместо „мир чрез сила“, тази администрация е приела слабост, която е твърде вероятно да насърчи войната, написа Ню Йорк пост. 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder