Девет криминални престъпления са разкрити при специализирана операция на РУ Лом

Девет криминални престъпления са разкрити при специализирана операция на РУ Лом

Вчера екипи на РУ Лом и сектор „Специални тактически действия“ на ОДМВР Монтана са провели специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ Лом. В хода на планираните мероприятия са извършени проверки на 23 обекта, 81 МПС и 125 лица. Съставени са 8 акта за установени административни нарушения – 2 акта и 20 фиша по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД, 2 акта по Закона за горите, акт по Закона за застраховането и акт по ЗНССПЕЕН.

В хода на акцията са разкрити 9 криминални престъпления – открита е домашна нарко оранжерия в село Долно Линево, притежатели на наркотични вещества и незаконен насипен тютюн от гр. Вълчедръм и с. Сталийска махала, двама извършители на домови кражби в селата Медковец и Ковачица, нарушител на домашна карантина и трима притежатели на незаконна дървесина.

В полицейския арест на РУ Лом за 24 часа е задържан 38-годишен криминално проявен от крайдунавския град, в чието мазе на къща в ломското село Долно Линево е открита нарко оранжерия със система за вентилация и отопление и засадени в нея 33 растения от вида на конопа, с височина от 10 см до 130 см, с общо тегло 237 грама. От съседно помещение е иззет полиетиленов плик и стъклен буркан, съдържащи общо 231 грама суха зелена листна маса канабис.

Бързо производство за притежание на наркотични вещества е образувано след проверка на 26-годишен жител на гр. Вълчедръм, в когото били открити 0,74 грама канабис.
По „горещи следи“ е установен криминално проявен и осъждан извършител на кражба от частен дом в с. Медковец, който отнел 80 кг желязо, ел. мотор и 2 медни котли от къщата на свой съселянин. Част от откраднатите вещи са върнати на собственика.

Установен е 29-годишен криминално проявен и осъждан извършител на кражба в село Ковачица. Той върнал на собственика му 100-метров четирижилен кабел, който отнел от къщата му в дните около Коледа.
Преписка за неспазване на домашна карантина е образувана след проверка в жилището на 19-годишен жител на село Василовци.

От частен дом в село Сталийска махала, обитаван от 60-годишен жител, е иззета кутия с безакцизен насипен тютюн.
На територията на общините Брусарци и Якимово са съставени актове по Закона за горите на трима местни жители за престъпления по чл. 235, ал. 2 от НК. Двама от тях съхранявали в дворовете на къщите си общо 1 куб. незаконна дървесина, а третият бил заловен да превозва с каруца дърва за огрев, без документи за произход.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder