Кампания набира дарения за поставяне във Видин на вендинг машина за кучешка храна

Кампания набира дарения за поставяне във Видин на вендинг машина за кучешка храна

Благотворителна кампания набира средства за поставяне във Видин на вендинг машина, в която гражданите да поставят пластмасови бутилки и метални кенчета, а в замяна тя да пуска храна за кучета. Необходимата сума е 3000 лв., а инициативата за набирането им е на Юлиян Миков. На 14 февруари той отправи призив във „Фейсбук“ към всички, които обичат животните, да подкрепят инициативата, като направят дарения – достатъчно е 300 души да дадат по 10 лв., за да се сдобие и нашият град с подобна машина.
Юлиян е архитект по професия, роден е във Видин, но в момента живее и работи в София. „Бях видял такива машини още преди пет-шест години в Турция и в други държави. Сега, когато подобни машини бяха поставени в Бургас и в София, реших, че е дошъл моментът да има вендинг машина за кучешка храна и във Видин“, каза за вестник „НИЕ“ Юлиян. Допълни, че акцията е насочена към насърчаване на хуманното отношение към бездомните животни и даване на пример за социално отговорно поведение. В същото време инициативата има екологично измерение, тъй като ще допринесе за създаването на навици за разделно изхвърляне на отпадъците в обществото и най-вече сред децата.
Юлиян обясни, че идеята му е вендинг машината за кучешка храна да бъде поставена в Крайдунавския парк в района на крепостта „Баба Вида“, защото това е място, което се посещава от хиляди туристи всяка година и е любимо за разходка на видинските граждани. Точно къде ще бъде разположена машината, ще бъде съгласувано с Община Видин, обясни инициаторът на кампанията.
„В същото време ми се иска тази машина да бъде поставена на място, където има видеонаблюдение, така че да не се злоупотребява с нея“, посочи Юлиян. Затова за него е важно възможно най-много хора да се включат с дарения и така да се чувстват съпричастни към каузата. „Ако си помогнал лично за нещо, тогава държиш то да остане, чувстваш се част от него. Не бих искал да търся средства от фирми, вече се свързаха с мен и попитаха дали има нужда да помогнат, но на този етап казах, че искам 300 човека да дарят по 10 лв. Просто искам тази машина да са я взели гражданите и гражданите да се грижат за нея“, обясни той.
„Дори да се съберат повече от 3000 лв., остатъкът от сумата отново ще бъде използвана за закупуване на храна за кучета“, подчерта Юлиян. Допълни, че кенчетата и пластмасовите бутилки ще бъдат рециклирани и със средствата от тях ще бъдат подпомогнати различни каузи.
Желанието му е вендинг машината да бъде поставена за Великден.

Ако и Вие искате да подкрепите кампания, можете да го направите с дарение:
по банков път – IBAN BG81UNCR76301076721286, Юлиян Миков,
чрез Revolut – http://revolut.me/yuliya0bw0.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder