Поредно дарение от проф. Валентин Джонов за Видин

Поредно дарение от проф. Валентин Джонов за Видин

На 8 март Медицински университет – София ще удостои проф. Валентин Джонов с титлата „Доктор хонорис кауза“

Проф. Валентин Джонов, който от години живее в Швейцария и в момента е директор на Института по анатомия към Университета в Берн, вече неведнъж помага на родния си град и на МБАЛ „Света Петка“. Сегашното му дарение включва две легла за родилки за Отделението по акушерство и гинекология, медицински консумативи, работно облекло и обувки, офис техника за общинската администрация и др.

В събота професор Джонов посети Отделението по акушерство и гинекология във видинската болница, където се запозна с условията и научи на място какво още е необходимо за болничната структура. Директорът на МБАЛ „Света Петка“ д-р Ивета Найденова благодари на проф. Джонов за подкрепата. „Силно се надявам доверието на нашите съгражданки към Отделението по акушерство и гинекология да се възстанови и да започнат всички видински родилки да раждат бебетата си при нас. За 2021 година раждаемостта във видинската болница се е върнала на нивото на 2019 г., което за мен е добър показател“, отбеляза д-р Найденова. Тя допълни, че на срещата присъстват и представителки на Дамски лайънс клуб „Бъдин“. Благотворителната организация също е подела кампания за подпомагане на Отделението по акушерство и гинекология.

Самият проф. Джонов сподели, че за него е голямо удоволствие да помага на Видин и на МБАЛ „Света Петка“. „На базата на моя дългогодишен опит съм възхитен от колегите, от директора на болницата д-р Ивета Найденова, защото се полагат огромни усилия да се модернизира лечебното заведение, да се открият още отделения. И в бъдеще ще продължа да помагам“, каза той.

На 8 март Медицински университет – София ще удостои проф. Валентин Джонов с титлата „Доктор хонорис кауза“, която се връчва заради приноса му в сферата на научното сътрудничество и богатата и разнообразна благотворителна дейност. През миналата година проф. Джонов бе обявен и за почетен гражданин на Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder