Топ вести
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
01.02.2023 - Държавен куклен театър – Видин с богата програма през февруари
01.02.2023 - Специализирана полицейска операция на 31 януари на път II 81 в района на Монтана
Подкрепата на държавата за бизнеса заради цените на енергоносителите ще продължи и през април

Подкрепата на държавата за бизнеса заради цените на енергоносителите ще продължи и през април

Kонкретните параметри на помощта за април ще бъдат уточнени в рамките на настоящата седмица. Работи се и по нов механизъм, който да има по-дългосрочен хоризонт и да дава повече яснота за поне година напред. Това стана ясно след срещата на премиера Кирил Петков с представители на работодателски организации. В разговора участваха също вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов. Целта на подкрепата на държавата към бизнеса е икономиката да се стабилизира, да бъдат подпомогнати предприятията да оцелеят в настоящата безпрецедентна криза и да бъдат запазени работните места.

Министър-председателят Петков поясни, че за разлика от настоящата ситуация, при която бизнесът купува електроенергия за ден напред, новият механизъм ще стимулира сключването на дългосрочни договори за електроенергия. По този начин ще бъдат преодолени флуктуациите на пазара и ще се увеличи делът на дългосрочните договори. „За съжаление в последните 10 години това не беше направено. Ако имахме такъв механизъм, в момента бизнесът нямаше да бъде изправен пред настоящите рискове. Радвам се, че сега заедно ще го реализираме и то в много бърз порядък“, категоричен бе премиерът.

Кирил Петков посочи, че правителството днес за 90 дни трябва да решава натрупани в последното десетилетие проблеми. „Не мога да повярвам, че чувам от някои от политическите лидери изказвания от рода – „за един ден ще реша всичко“. Къде бяхте последните 10 години? Защо не сте решили проблемите? Ние за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии. Да, запретнали сме ръкави и ще ги оправим. Но е безумно нагло да се чуват този тип разговори и пиар на гърба на хората“, добави премиерът. По думите му всеки ден кабинетът гаси пожар след пожар, системата навсякъде е продънена и заради начина, по който е била конструирана.

Министър-председателят Кирил Петков изказа благодарност към представителите на бизнеса, че заедно работят за справяне с кризите. Премиерът увери българските граждани, че правителството действа координирано за ограничаване на ефекта на инфлацията и призова да не се поддават на паника и презапасяване с продукти.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder