Откриха контрабандни 50 бойни патрона при проверка на лек автомобил на МП Капитан Андреево

Откриха контрабандни 50 бойни патрона при проверка на лек автомобил на МП Капитан Андреево

На 17 март 2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от С.Я. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала щателна митническа проверка във фабрична кухина, находяща се в багажното отделение на автомобила, митническите служители открили, укрити в чорапи, два броя картонени кутии, които съдържали общо 50 броя бойни патрона.
Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем С.Я., на 50 г., български и турски гражданин, за това, че на 17.03.2022 г. през ГКПП – Капитан Андреево, обл. Хасково, с лек автомобил с чужда регистрация, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците, боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 50 броя бойни патрони – престъпление по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.
Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД „Митница Бургас“.
Под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково са извършени множество следствени действия, като разследването по случая продължава.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder