Строителна техника на стойност 6 милиона евро е иззета при разследване на Европейската прокуратура в България

Строителна техника на стойност 6 милиона евро е иззета при разследване на Европейската прокуратура в България

Служители на ГДБОП са извършили 25 претърсвания по искане на ръководещия европейски делегиран прокурор и с разрешение на българския Специализиран наказателен съд

Европейската прокуратура разследва 9 български компании, заподозрени в извършване на измами с цел получаване на средства от ЕС. През изминалата седмица бяха проведени претърсвания в София и други градове в областите София, Перник и Монтана, като бяха разпитани 10 заподозрени.

Разследваните лица са мениджъри, собственици и представители на фирми, кандидатствали и получили средства от ЕС по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, която е насочена към малките и средни предприятия и има за цел да подобри развитието на българската икономика. Те са заподозрени в участие в организирана престъпна група и за представяне на неистински документи и показания с цел незаконно придобиване на тези средства.

По искане на ръководещия европейски делегиран прокурор и с разрешение на българския Специализиран наказателен съд, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ извърши 25 претърсвания на къщи, офиси, складове и превозни средства, собственост на тези фирми. При обиските са иззети голямо количество документи и оборудване, както и закупената с получените средства техника (основно строителна като самосвали, багери, челни товарачи) на стойност 6 млн. евро.

Действията по разследването продължават.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder