С тържествен концерт училище „Св. св. Кирил и Методий“  отбеляза патронния си празник

С тържествен концерт училище „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза патронния си празник

Директорът на учебното заведение инж. Бисерка Каменова приветства присъстващите на празника, който се проведе в залата на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“. Тя отбеляза, че още през Възраждането 11 май се утвърждава като важен ден в празничния календар на българите. „С гордост Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – град Видин вече 137 години отбелязва този ден като патронен празник, защото е храм на знанието, просветата, културата и творчеството“, сподели Каменова. И благодари на всички учители и служители, ученици и родители, допринесли за успешното развитие на училището.

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник  кметът Борислава Борисова бяха сред гостите на събитието.

В словото си кметът д-р Ценков подчерта важното място, което заема Ср
едно училище „Св. св. Кирил и Методий“ като единственото в региона, предлагащо профилирано обучение в сферата на изкуствата. Той изрази задоволството си, че през изминалите две години Общината успява да направи много за подобряване на материалната база в училището. Д-р Ценков напомни, че предстои и цялостно реновиране на сградата на учебното заведение, благодарение на спечелен от Общината проект за близо 2,4 млн. лв. „Така даровитите деца на Видин ще разполагат с още по-добри условия, което ще им даде конкурентно предимство. По случай празника пожелавам на всички деца и на техните семейства много здраве, а на г-жа Каменова – да продължава все така мъдро да ръководи СУ „Св. св. Кирил и Методий“, каза видинският кмет и връчи поздравителен адрес на директора.

След кратката официална част започна тържественият концерт. През следващия един час многобройните зрители се насладиха на разностранните таланти на възпитаниците на училището, които свириха на различни музикални инструменти – пиано, акордеон, китари. На сцената прозвучаха изпълнения на народни песни и съвременна музика. Весело настроение създадоха и представените фолклорни танци и модерни съчетания. Всички участници в концертната програма бяха заслужено наградени с аплодисментите на публиката.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder