Концерт на пианистката доц. Слободанка Паич в читалище „Цвят -1870“ на 19 май

Концерт на пианистката доц. Слободанка Паич в читалище „Цвят -1870“ на 19 май

Народно читалище „Цвят 1870” Видин организира концерт с участието на Слободанка Паич доцент и преподавател по пиано във факултета по изкуствата в университета на град Ниш, Сърбия. Концертът ще се състои на 19.05 (четвъртък) в Читалище „Цвят”, салон 2 етаж от 18.00 ч.

В програмата:

J. S. Bach : Italienisches Konzert

Allegro, Andante, Presto

L. V. Beethoven : Sonata op. 81a

Adagio – Allegro, Andante espressivo, Vivacissimamente

F. Liszt: Un Sospiro

Paysage, Petrarch  Sonnet 104

Визитка на Слободанка Пайч:

Родена в гр.Кладово (1976 г.), където завършва основно музикално училище в катедра пиано. Завършва гимназия в Ниш в класа на проф. Боривоя Младенович. Бакалавърска и магистърска степен във ФУ-Прищина в класа на проф. Босилка Стричевич. По време на обучението си тя участва във фестивали, национални, федерални и международни конкурси и печели награди.

Изнася самостоятелни концерти в Прищина, Крушевац, Кралево, Ниш, Врнячка Баня, Зайчар. Също така е гостувала няколко пъти в Словения и България. Тя свири в NIMUS 2016, OKTOH 2016 в Крагуевац, в Duo Dolcezza и в цяла Сърбия и Словения в същия състав. Учила е в курсовете на Наум Щаркман, Драгослав Катунац, Душан Трбоевич, Борис Кралевич, Владимир Бочкарьов и Милош Михайлович.

От 1998 г. работи като преподавател по пиано и корепетитор в катедрата по струнни инструменти и солово пеене в Музикалното училище в Ниш. Тя проявява усет към клавирната педагогика в самото начало на работата си, което се потвърждава от многобройните награди на нейните ученици от федерални и международни конкурси.

Слободанка Паич е член на камерния ансамбъл Duo „Dolcezza“ от 2007 г. със сопраното Анита Ферлеж Еракович. Камерният състав е създаден в резултат на дългогодишно сътрудничество и има концерти в страната и чужбина.

От 2007 г. работи във FU-Ниш към катедра „Задължително пиано“ като доцент. Нейни ученици са носители на високи награди от Международния студентски конкурс по комплементарно пиано от 2013 до 2019 г. Титлата лауреат на конкурса за две поредни години е за нейни ученици и носители на първи награди от Международния конкурс „Жените в Музика“ 2013г. в Крагуевац. На Международния конкурс в Тимишоара – Румъния, нейните ученици печелят високи награди през 2022 г.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder