Симфониета – Видин засне видео уроци за начинаещи

Симфониета – Видин засне видео уроци за начинаещи

Успешно приключи първият етап от реализирането на проект „Виртуална музикална школа“ на Симфониета Видин, финансиран по Програма „Публики 21“ на НФК. В рамките на този етап бяха заснети и монтирани 20 видеоурока, по пет урока за пиано, цигулка, ударни инструменти и виолончело. Видеоуроците бяха заснети от Николай Наумов, а преподаватели на отделните иструменти са както следва: Албена Лисова, Александрина Миленова, Русалина Николова и Дани Стойнов.

Целта на видеоуроците е привличане на детската и младежката аудитория, като едновременно с това да се създаде механизъм, чрез който децата и младежите от отдалечените и малки населени места да имат достъп до музикална култура и образование. Уроците са адаптирани и разбираеми, както за деца на 7 г., така и за по-големи младежи, които имат желанието да се докоснат до света на музиката.

В рамките на проекта е създадена секция „Музикална школа“ към  интернет сайта на Симфониета – Видин. Създаден е канал в Youtube, където могат да бъдат видяни видеоуроците, както и профил в Instagram.

Наред с популяризирането на музикалната виртуална школа в Интернет, предстои да бъдат организирани и 5 образователни музикални работилници. Те ще се проведат в гр. Видин, гр.Белоградчик, гр.Брегово, гр.Кула и село Ново село. В рамките на тези работилници пред местната публика ще бъде представен образователния спектакъл „Петя и вълка“ от Сергей Прокофиев, както и новосъздадената школа и възможностите, които тя предоставя.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder