Представяне на две нови книги в Белоградчик

Представяне на две нови книги в Белоградчик

Творческа среща с представяне на две нови книги – „Все неволи, но защо ли?” на Братой Диков и „Жажда” на Васил Иванов ,събра в залата на Младежкия дом на града под скалите членовете на Литературен клуб към НЧ „Развитие -1893 г.” – Белоградчик, близки и приятели.

Премиерата на книгите е посветна на предстоящия 24 май – ден на Светите братя Кирил и Методий на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Наташа Младенова – председател на клуба, откри събитието с думи на Максим Горки: „Книгата е може би най-сложното и велико чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество”, представи двамата автори и техните реценцензенти Диана Сиракова и Ненчо Славчев.

Поетите Братой Диков и Васил Иванов направиха кратък обзор на своите книги. За г-н Б. Диков стихосбирката е втора издадена книга, като той бе подредил за аудиторията и свои творби от приложно изкуство.

„Жажда” е пета издадена авторска книга за г-н Васил Иванов.

Членовете на Литературния клуб имаха възможността да прочетат свои любими стихове от двете стихосбирки. А Емил Миланов – член на клуба и приятел, разказа за събития и описа случки от дългото си познанство с автора на „Жажда”.

„Да продължават да вървят по пътя на поезията и дните им да са огрени от слънце и творчество” пожела на двамата поети г-жа Н. Младенова.

Ръководството на Народно читалище „Развитие -1893 г.” поднесе подарък на авторите, като ги поздрави и пожела здраве и нови творчески успехи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder