На 28 май ще се проведе регионалният етап за подбор на участници на ХІI Национален събор на народно творчество в Копривщица

На 28 май ще се проведе регионалният етап за подбор на участници на ХІI Национален събор на народно творчество в Копривщица

На 28.05.2022 г. от 09:00 ч. сцената на Художествена галерия „Никола Петров“ в град Видин,  Любен Иванов – областен управител на област Видин организира регионалния етап за подбор на участници от област Видин в ХІI Национален събор на народно творчество в Копривщица.При лошо време събитието ще се проведе в залата на Симфониета –  Видин.

Регионалният преглед е част и от 11 Събор за автентичен фолклор „Дунавски ритми“, с който Народно читалище „Цвят 1870“ събира любителски читалищни състави от цялата Видинска област.

За участие в събитието са се регистрирали 28 читалища и 1 сдружение от област Видин.

От декември 2016 година Националният събор на народното творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. В духа на Конвенцията за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО (Конвенция 2003) на Събора индивидуални и групови изпълнители демонстрират майсторство и представят обредни практики, песенни, инструментални, танцови, словесни и други форми на изразяване, свързани с традиционни знания и умения, осъзнати като част от тяхното културно наследство и локална идентичност.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder