Ансамбъл „Дунав“ с концерт в Монтана

Ансамбъл „Дунав“ с концерт в Монтана

С голям успех премина спектакълът, който на 9 юни вечерта танцьорите, музикантите и солистите от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ представиха на сцената на Драматичния театър в град Монтана. Концертът е част от събитията, свързани с отбелязването на 50-годишнината от основаването на ансамбъла и посветен на 80-годишнината от рождението на неговия дългогодишен ръководител – композитора Генчо Генчев.

Първата от създаването на Общински културен институт „Дунав“ голяма изява на ансамбъла извън област Видин, бе приета изключително добре от многобройната публика. =

Под ръководството на диригента Дилян Митов и хореографа Димитър Карчев, АНПТ „Дунав“ представи интересна концертна програма, която включваше основно музика на Генчо Генчев, както и изпълнения на песни от различни фолклорни области на България. Представени бяха също танци, специфични за нашия край, които са от репертоара на ансамбъла, но в последните години не са играни и сега са възстановени. Сред тях особено впечатление на публиката направи танцът „Край реката“, създаден специално за спектакъл на Ансамбъл „Българе“, който досега АНПТ „Дунав“ е представял само веднъж преди години.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder