Традиционният Белоградчишки панаир ще се проведе от 01 до 3 юли

Традиционният Белоградчишки панаир ще се проведе от 01 до 3 юли

Празникът на Белоградчик води своето начало от 1906 г., когато за първи път – на Петровден, е проведен панаир, а Първовърховните Апостоли Свети Петър и Павел са избрани за покровители на града.

На 29 юни Тържественото честване ще започне със Света5 Литургия от 09:00 часа в храм „Свети вмчк Георги Победоносец“ и ще продължи на площад „Възраждане” от 17.30 часа. В празничната програма участие ще вземат Духов оркестър – Белоградчик, децата от ДГ „Иглика”, Мажоретен състав, Вокална група „Звънчета” и „Школа за народни танци” към Детски комплекс – Белоградчик, певческа група „Пей сърце“ към пенсионерски клуб „Мадона“.

В Художествената галерия е подредена изложба на детски рисунки от Националния конкурс «БЕЛОГРАДЧИК – СКАЛНАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ».

От 29 юни до 03 юли присъстващите на празника ще имат възможността да посетят изложението „Българско е!”. В него участват творци и производители на сувенири от дърво и плат, билкови сапуни, струговано дърво, градинска и битова керамика, свещи, вино, мед, дървени играчки, бижутерия и други.

На 30 юни от 17:30 ч. в салона на читалището гостува Общински драматичен театър Видин с най-новата си премиера „Няма да платим, няма да платим!“ по Дарио Фо (вход свободен).

В съботната вечер на 02.07.2022 г. от 17:00 ч. в Заседателна зала на Общинска администрация – Белоградчик ще се проведе Петровденска творческа среща между „Дружеството на писателите” – гр. Видин и Литературен клуб към НЧ „Развитие-1893 г.”

За любителите на музиката и доброто настроение на 01 и 02 юли (петък и събота) от 20.00 часа в местността „Панаирището“ ще свирят и пеят съответно Йордан Йончев – Гъмзата  и Наташа Джорджевич.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder