На откритата сцена в крепостта „Баба Вида“ оживяха осем разказа на Чудомир

На откритата сцена в крепостта „Баба Вида“ оживяха осем разказа на Чудомир

Моноспектакълът „Чудомирщини“ забавлява публиката през втората вечер на фестивала „Дунавски вълни“. На откритата сцена в крепостта „Баба Вида“ оживяха осем разказа на популярния писател, хуморист, художник и краевед Димитър Чорбаджийски, известен под псевдонима Чудомир. Те бяха представени от актьора Стефан Милков с едно „намигване“ към нашето съвремие. В рамките на моноспектакъла той се превъплъти в различни герои, с техните индивидуални характери, но пречупени през погледа на съвременния млад човек.

В своя монолог Стефан Милков успешно изобрази сложната палитра на човешките взаимоотношения чрез образите на хора от българското село. Моноспектакълът подари на зрителите много смях и положителни емоции. И ни припомни, че въпреки времевата дистанция, която ни дели от чудомировите персонажи, днес ние продължаваме да носим нравите, присъщи на българите от едно време. След края на представлението с бурни аплодисменти многобройната публика благодари на Стефан Милков за чудесната му игра.

Режисьор на представлението е Милослав Милославов. Моноспектакълът „Чудомирщини“ е носител на голямата награда „Комедиен хит на сезона“ в Чудомирови празници 2022 г.

Какво предстои по време на третия ден на Фестивала:

На 27 юли (сряда) от 11:00 ч. до 18:00 ч. в пространството до БиблиоПощата в Крайдунавския парк ще бъде организирана интерактивна изложба и куклена сценография за деца от 4 до 12 години под надслов „Кукли, театър, деца“. От 11:10 ч. на откритата сцена до БиблиоПощата ще бъде представена японската приказка „Гон, малката лисица“ от Ниими Нанкичи. От 11:40 ч. видинските деца ще имат възможност да се включат в Ателие за изработка на кукли. Третата фестивална вечер също ще предложи уникално театрално преживяване. От 20:00 ч. на сцената в крепостта „Баба Вида“ ще бъде представена постановката „Зарови ме в небето“ по „Кървави разкази“ на Александър Чакъров.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder