Народно читалище „Цвят 1870 “ и „Културни срещи“ поставиха на видинска сцена „Мечешка сватба“

Народно читалище „Цвят 1870 “ и „Културни срещи“ поставиха на видинска сцена „Мечешка сватба“

Днес Народно читалище „Цвят 1870 “ и „Културни срещи“ (форум за изкуство) поставиха на видинска сцена премиерната си куклена постановка „Мечешка сватба“.

На сцената днес излязоха младите актьори от детско-юношеското студио – Денислава Петрова, Мартин Каменов и Нина Кирилова. Заедно с тях в пиесата играе авторът – актьор Малин Маринов. Сценографското решение, художник кукли и декори е дело на Теодора Обретенова.

 

За премиерната постановка секретарят на НЧ „Цвят 1870 “ Любомир Илиев разказа:

„Самият спектакъл е интересен, авторска приказка за деца, дело на Малин Маринов и тя се прие много добре от детската публика. Интересен спектакъл както за публиката, така и за нас като организация, тъй като за първи път ние представяме професионален театрален спектакъл. Участват актьори, които са възпитаници на Студиото за кино и театър при читалището и те се  представиха повече от блестящо, имаха възможност да изявят талантите и дарбите си в това културно направление.

Спектакълът беше представен пред многобройна детска публика и това за нас е едно мащабно, голямо събитие.

Радваме се, че двамата братя Малин Маринов и Бисер Маринов се ангажираха с този проект и дълговременните им усилия се увенчаха с добър успех.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder