Топ вести
04.10.2022 - След преизчисленията от 1 октомври увеличена сума от пенсии и добавки щe получат над 894 хиляди пенсионери
04.10.2022 - 55-годишен мъж e загинал, а две жени все още се издирват след взрива в завод „Арсенал“
04.10.2022 - Новият световен шампион по умствена скоростна математика за деца до 12 години е ученик от София
04.10.2022 - Община Видин проведе обсъждания на важни нормативни документи
04.10.2022 - Yettel дава отстъпка до 200 лв. за ново устройство при рециклиране на старо
04.10.2022 - Сдружение „Активно общество“ провежда дискусии с ученици от Видин и Брегово за зависимостите
04.10.2022 - Панаир на спорта се провежда във Видин
04.10.2022 - Шофьорка, употребила наркотични вещества, е задържана в полицейския арест на РУ Лом за 24 часа
04.10.2022 - Конкурентоспособност и иновации за българските предприятия с програма за 1.49 млрд. евро
04.10.2022 - 29-годишен от Бойница шофирал на амфетамин и канабис е задържан за 24 часа
Броени дни до промо събитието Дунав Ултра 2022

Броени дни до промо събитието Дунав Ултра 2022

На 27-ми август от 10:00 до 18:00ч. пред стените на „Баба Вида“, ще бъде създадена промоционална зона с названието „Баба Вида Арена“. Организаторите на Дунав Ултра, със съдействието на техните партньори и Министерството на туризма, са подготвили множество активности, томболи, информационни дейности, място за отдих и бира “Дунав Ултра”, от които ще могат да се възползват участници, гости на града и видинчани. Ще бъде позициониран павилион на Министерството на туризма, на който младежи в стилизирани народни носии ще представят материали с най-интересните туристически дестинации в цялата страна. На съседен павилион ще бъдат представени туристически и промоционални материали на всички общини – партньори на събитието и на маршрута Дунав Ултра.

На 28-ми август от 8:30ч. кметът на гр. Видин, д-р Цветан Ценков, ще поведе колона от близо 160 велосипедисти, които ще тръгнат от Видин за 700-км преход по поречието на река Дунав, през Добруджа, до крайната точка – с. Дуранкулак.

Един от начините, по които организаторите тази година допринасят за популяризирането и представянето на екзотичния район край река Дунав и Добруджа, ще са специално издигнати 4-метрови флагове с имената на населените места – села и градове.

На знамената ще бъде поставен герба на всяка община, всички те ще бъдат позиционирани на предварително избрани места – Контролни точки – в общия случай това са представителни зони в централната част на населените места, откъдето маршрутът преминава. Участниците ще споделят снимка с флаговете,, популяризирайки  по този начин имената на населените места в и извън пределите на страната. Такива флагове ще има издигнати в гр. Видин, гр. Мизия, гр. Оряхово, с. Лесковец, с. Остров, с. Крушовене, с. Байкал, с. Гиген, гр. Гулянци, гр. Никопол, гр. Белене, гр. Две могили, гр. Русе, с. Сребърна, гр. Силистра, гр. Генерал Тошево и с. Дуранкулак.

Събитието се провежда с подкрепата на: Министерство на Туризма и общините: Видин, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла.

Проектът е сред водещите инициативи за развитие на туризма по поречието на Дунав, подкрепени на Фондация Америка за България.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder