Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Видин посреща над 600 участници в МФФ „Синия Дунав“

Видин посреща над 600 участници в МФФ „Синия Дунав“

Броени дни остават до третото издание на фестивала, който съхранява и популяризира българския фолклор и ни среща с песенното и танцовото богатство на народите, живеещи по поречието на Дунав. Тази година на откритата сцена в Крайдунавския парк ще видим рекорден брой участници – над 600. През трите фестивални дни ще се изявят самодейни състави от Видинския регион и гости от Румъния, Сърбия и Унгария.

По традиция всяка от фестивалните вечери ще предложи вълнуващи концертни програми, които са с начален час 20:00 ч. В петък (2 септември) Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“ ще ни потопи в магията на фолклора. Специален гост за пръв път във Видин ще е Петя Панева, която спечели сърцата и вота на зрителите в шоуто „Гласът на България“. На сцената на МФФ „Синия Дунав“ ще й партнира талантливият клавирист Митко Денев.

На 3 септември любителите на фолклора ще се насладят на изпълненията на младия певец Валентин Велчев. Програмата ще продължи с концерт-спектакъл на Ансамбъл „Българе“, със солист Албена Вескова.

На 4 септември отново ще посрещнем любимките на видинската публика Ива и Велислава Костадинови, които заедно с „Майсторите на танца“ ще представят българското фолклорно песенно и танцово изкуство, но поднесени по един модерен и различен начин.

Международният фолклорен фестивал ще бъде и истински празник за децата. Специално за тях всеки ден в Крайдунавския парк ще бъде организирана работилница. В събота и неделя малките посетители ще могат да се включат в детска хоротека. Организаторите ще подарят на малчуганите и две куклени представления. В събота (3 септември) Държавен куклен театър – Видин ще представи пиесата „Еко вълшебници“, а в неделя (4 септември) – „Житената питка“.

И тази година МФФ „Синия Дунав“ ще даде възможност на занаятчии и производители на традиционни стоки, храни и напитки да покажат своята продукция в обособените изложбени площи.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder