Топ вести
Белоградчик е домакин на Държавното първенство по канадска борба

Белоградчик е домакин на Държавното първенство по канадска борба

В Белоградчик се проведе 26-тото Държавно първенство по канадска борба за мъже, жени и ветерани. В състезанието от 9-ти до 11-ти септември участват над най-добрите състезатели на България. Надпреварата е квалификация за Световното първенство в Анталия, Турция, и квалификация за Световните Комбат игри в Рияд, Саудитска Арабия през 2023 г.

Спортното събитие бе открито от Асен Хаджитодоров – президент на Българската федерация по канадска борба.Той благодари за 10 годишното партньорство и домакинство на община Белоградчик и за финансовата подкрепа на Милен и Тодор Бъзински, които са  спонсори на спортната проява в Белоградчик.

Боян Минков – председател на Общинския съвет заяви, че за Белоградчик провеждането на първенството по канадска борба е огромна чест.Той благодари на братя Бъзински за спонсорството, пожела успех на състезателите и обяви Държавното първенство по канадска борба за открито.

Над 100 са състезателите мъже, жени и ветерани, сред които имена като Сашо Андреев, Божидар Симеонов, Георги Цветков, Ивелин Христов, Митко Петков – многократни европейски и световни шампиони. Участват всички клубове от страната.

Кметът на община Белогрдачик – Борис Николов, връчи на победителите медали и отличия, пожела нови победи в следващите състезания.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder