Топ вести
28.09.2022 - С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“
28.09.2022 - Близо 19 млн. лв. са одобрени за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия
28.09.2022 - Одобряват се допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната
28.09.2022 - Осигуряват се 40 млн. лв. за лекарства за деца с редки заболявания
28.09.2022 - Одобрен е отчетът за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2021 година
28.09.2022 - „Ден на отворените врати“ в Административен съд-Видин
28.09.2022 - Минимален доход: необходима е по-ефективна подкрепа за борба с бедността и насърчаване на заетостта
28.09.2022 - Видин очаква фестивала „Бонония оживява“ на 1 октомври
28.09.2022 - Недекларирани 189 050 евро откриха в рамките на едно денонощие на ГКПП Дунав мост 2
28.09.2022 - Жител на берковското село Бистрилица е задържан за купуване на гласове
Областният управител на Видин Огнян Асенов призовава жителите на област Видин да бъдат отговорни участници в движението на пътя

Областният управител на Видин Огнян Асенов призовава жителите на област Видин да бъдат отговорни участници в движението на пътя

Публикуваме цялото обръщение на Областния управител на Видин  по повод 21 септември – Европейски ден без загинали по пътя

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира инициативата Дни на безопасност на пътя, като фокусът на събитията е на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.

Безопасността на пътя е един от най-важните аспекти в забързаното ни ежедневие. Пътнотранспортните произшествия са причина за голям брой смъртни случаи и тежки телесни повреди не само в България, но и в световен мащаб. Секунда невнимание, безразсъдно решение, неглижиране на правилата за движение – всичко това може да коства човешки живот и много почернени семейства.

В по-голямата си част, нещастията по пътищата могат да бъдат избегнати. Постигането на високо ниво на пътна безопасност и култура на поведение на пътя е грижа както на всички институции, така и на всеки един от нас. Отговорността започва с личния пример, с възпитанието и обучението на децата ни, със спазването на правилата за движение по пътищата.

Обръщам се с апел към всички участници в движението по пътищата, както в населените места, така и извън тях – нека не допускаме човешки живот да бъде погубен, поради небрежност и невнимание. Нека бъдем внимателни и предвидими участници в движението по пътищата, които осъзнават своята отговорност и са безкомпромисни към нередностите и нарушаването на правилата.

 Нека всички заедно се движим и пътуваме спокойно по пътищата на България и света, нека се уважаваме повече като участници в пътното движение – от нас зависи да останем живи и да пазим Живота!“, се казва в обръщението на областния управител.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder