Унгария няма да подкрепи нови енергийни санкции на ЕС срещу Русия

Унгария няма да подкрепи нови енергийни санкции на ЕС срещу Русия

Енергетиката е „абсолютно червена линия“ и Унгария няма да подкрепи европейски санкции срещу сътрудничеството с Русия в тази сфера. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто в интервю пред РИА Новости, предаде economic.bg.

По-рано тази седмица европейските външни министри се договориха да започнат работа по осми пакет от санкции, след като от Москва обявиха, че ще мобилизират и изпратят в Украйна още 300 хиляди войници.

Очаква се преди срещата на върха в Прага на 6 октомври ЕК да излезе с конкретни предложения за увеличаване на списъка на санкционирните лица, затягане на контрола върху изнасяните технологии и таван върху цената на руския петрол. За приемане на санкциите се изисква единодушие на 27-те страни членки.
В интервюто първият дипломат на Унгария призна, че за страната му понастоящем е невъзможно физически да замени руския петрол, тъй като възможният алтернативен тръбопровод няма достатъчен капацитет.

Пред руската агенция Сиярто каза още, че санкции в сферата на атомната енергетика – за каквито се заговори тази седмица след консултации между американския и украинския енергиен министър, също са неприемливи за Будапеща.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder