Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
„Ден на отворените врати“ в Административен съд-Видин

„Ден на отворените врати“ в Административен съд-Видин

По традиция Административен съд-Видин стартира информационната кампания „Ден на отворените врати“ в рамките на „Международния ден на правото да знам“ – 28 септември. Събитието се проведе в съдебни зали 1, 2 и 3 с повече от 100 ученици и техните преподаватели от училищата СУ „Цар Симеон Велики“ , ГПЧЕ „Йордан Радичков“, ПГТ „Михалаки Георгиев“, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ППМГ „Екзарх Антим I“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, всички от гр. Видин, граждани и журналисти.

Специален гост бе г-н Владко Вълчев – ст. експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното  управление на образованието – Видин.

Поради засиления интерес и желанието на много ученици да участват в инициативата, всички съдебни зали отвориха врати. Магистратите съдия Антония Генадиева – председател на Административен съд-Видин, съдия Росица Славчева, съдия Биляна Панталеева, съдия Николай Витков и съдебният помощник Магда Иванова се разделиха на екипи, за да обхванат всички участници.

Акцентът на мероприятието е петнадесетгодишнината от създаването на административните съдилища в България, като една от най-значимите реформи в нашата съдебна система, след приемането на Конституцията на България през 1991г.

На разбираем език, магистратите запознаха присъстващите с дейността на съда от 2007 година до момента. Участниците имаха възможност да се докоснат до историята, снимки и ключови моменти от живота на съда представени през призмата на документалния филм  МИСИЯ „СПРАВЕДЛИВОСТ“ – ИЗПЪЛНЕНА, 15 години Административен съд – Видин и разбраха, че основната мисия на институцията е  гарантирането на правата и законните интереси на гражданите и на юридическите лица при взаимоотношенията им с държавните органи.

Говорейки за административното правосъдие, за неговото минало, настояще и бъдеще, Административен съд-Видин реши да предизвика вниманието и интереса на младите хора и да и поощри всеки правилен отговор,  като обяви областен конкурс с решаване на казус. В рамките на месец всички желаещи ученици ще могат да изпратят своите отговори на имейл: acvidin.press@abv.bg или в регистратурата на съда. Участниците с най – аргументирани отговори, ще получат материални награди, а останалите ученици ще получат грамоти за участие.

 

Регламентът за участие е качен в сайта на съда и всеки може да се запознае с него.

Официалното награждаване на участниците от конкурса, ще се състои на 14.11.2022 година от 11 часа в сградата на Административен съд-Видин, като своеобразен финал на инициативата „Ден на отворените врати“.

Провеждането на Деня на отворените врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов „Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, повишаване на правната култура на гражданите, и укрепване на доверието на обществото в българското правосъдие.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder