Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Областният управител на Видин обсъди организационно-техническата подготовка за изборите с кметовете на Брегово и Ново село

Областният управител на Видин обсъди организационно-техническата подготовка за изборите с кметовете на Брегово и Ново село

Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с кметовете на общините Брегово и Ново село Илиян Бърсанов и Георги Стоенелов.

Общинските кметове запознаха областния управител с текущото състояние на организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори, като отбелязаха, че от страна на общинските администрации са предприети всички необходими дейности по обезпечаване работата на секционните избирателни комисии.

Кметовете на Брегово и Ново село отбелязаха и добрата междуведомствена комуникация и координация с органите на реда и другите териториални звена на централната изпълнителна власт.

Областният управител обърна внимание, че е необходимо кметовете да не допускат предизборна агитация в общинските администрации. Служителите следва да работят в полза на гражданите, да предоставят административно обслужване основано на принципа на равнопоставено отношение към всички потребители, да изпълняват безпристрастно, законосъобразно и професионално своите задължения.

Огнян Асенов отбеляза, че основен приоритет в работата му е организирането и провеждането на честни и демократични избори, осигуряващи конституционното право на гражданите да упражнят свободно своя глас. Областният управител обърна внимание, че само със съвместни усилия може да се противодейства на порочните практики за манипулиране на вота и апелира кметовете на общини своевременно да подават информация към компетентните институции при констатирани опити за опорочаване на изборния процес.

По време на проведените срещи се обсъди и въпросът със снабдяването на нуждаещите се с дърва за огрев, за предстоящия зимен сезон. Кметът на Брегово информира, че на територията на общината се констатират известни затруднения с необходимите количества дърва, за което е договорено обобщена информация да бъде изпратена в Областна администрация – Видин.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder