Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Празнично начало на новата творческа година в читалище „Цвят“

Празнично начало на новата творческа година в читалище „Цвят“

С водосвет за здраве и кратка програма официално бе открита учебната и творческа 2022-2023 година в школите и съставите при видинското читалище. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова беше гост на събитието, което се проведе на площад „Бдинци“, пред сградата на културния институт. Присъстваха също Негово Високопреподобие архимандрит Самуил и Юлияна Димитрова, изп. длъжността директор на Общински културен институт „Дунав“.

Заместник-кметът поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име читалищните дейци, възпитаниците на съставите и школите, както и техните ръководители. „Радвам се, че Народно читалище „Цвят“ има толкова разнообразни дейности и е място, където децата и младежите могат да развиват своите таланти и да намерят творческа изява. Читалището винаги участва активно в културния живот в нашия град и подкрепя общинските инициативи, затова им благодаря от сърце. Надявам се все повече млади хора да прекрачат прага на първото основано читалище в нашата област“, каза Борислава Борисова, като пожела „на добър час“ на всички през новата учебна и творческа година.

С приветствие към присъстващите се обърна и секретарят на НЧ „Цвят-1870“ Любомир Илиев. Той представи преподавателския и творчески екип за сезон 2022-2023 г.

В първия ден от новата творческа година музикален поздрав поднесе оркестър „Видин“, с ръководител Вени Петков. Миниспектакъл представиха актьорите от Студиото по кино и театър, с ръководител Малин Маринов, а Катерина Ненчева и Диана Сиракова прочетоха свои стихотворения. Подредена бе и изложба с творби на възпитаниците на школа „Дъга“.

През новата учебна и творческа година в читалището ще работят детска езикова школа (английски език), след І клас; школи по народно пеене, народни танци, изобразително изкуство и пиано, които приемат деца от 6-годишна възраст; школа по журналистика и PR (за ученици); Студио по кино и театър и занимания по аеробика (за ученици и възрастни); Фолклорен ансамбъл „Цвят”; Смесен хор „Видин”.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder