Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
Празнично начало на новата творческа година в читалище „Цвят“

Празнично начало на новата творческа година в читалище „Цвят“

С водосвет за здраве и кратка програма официално бе открита учебната и творческа 2022-2023 година в школите и съставите при видинското читалище. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова беше гост на събитието, което се проведе на площад „Бдинци“, пред сградата на културния институт. Присъстваха също Негово Високопреподобие архимандрит Самуил и Юлияна Димитрова, изп. длъжността директор на Общински културен институт „Дунав“.

Заместник-кметът поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име читалищните дейци, възпитаниците на съставите и школите, както и техните ръководители. „Радвам се, че Народно читалище „Цвят“ има толкова разнообразни дейности и е място, където децата и младежите могат да развиват своите таланти и да намерят творческа изява. Читалището винаги участва активно в културния живот в нашия град и подкрепя общинските инициативи, затова им благодаря от сърце. Надявам се все повече млади хора да прекрачат прага на първото основано читалище в нашата област“, каза Борислава Борисова, като пожела „на добър час“ на всички през новата учебна и творческа година.

С приветствие към присъстващите се обърна и секретарят на НЧ „Цвят-1870“ Любомир Илиев. Той представи преподавателския и творчески екип за сезон 2022-2023 г.

В първия ден от новата творческа година музикален поздрав поднесе оркестър „Видин“, с ръководител Вени Петков. Миниспектакъл представиха актьорите от Студиото по кино и театър, с ръководител Малин Маринов, а Катерина Ненчева и Диана Сиракова прочетоха свои стихотворения. Подредена бе и изложба с творби на възпитаниците на школа „Дъга“.

През новата учебна и творческа година в читалището ще работят детска езикова школа (английски език), след І клас; школи по народно пеене, народни танци, изобразително изкуство и пиано, които приемат деца от 6-годишна възраст; школа по журналистика и PR (за ученици); Студио по кино и театър и занимания по аеробика (за ученици и възрастни); Фолклорен ансамбъл „Цвят”; Смесен хор „Видин”.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder